Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ησυχία... η ΕΣΗΕΑ κοιμάται...


Επιτέλους η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε (για λίγο) από το λήθαργο και εξέδωσε μια ανακοίνωση με αφορμή την καταδίκη σε 44 μήνες φυλάκιση του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη, διευθύνοντος συμβούλου της εκδοτικής εταιρείας «Π. Καραγιάννης Α.Ε.» για μη καταβολή δεδουλευμένων στους συντάκτες της εφημερίδας «Η Απόφαση». Κάτι είναι κι αυτό αφού μέχρι τώρα το μόνο που ανέβαζε στο site της ήταν... επικήδειοι για συναδέλφους που "έφυγαν". Τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης που πρέπει να επισημάνουμε είναι:

1) Κατέθεσαν οι κ.κ. Τσαλαπάτης (ο κύριος πολυθεσίτης του Δ.Σ. που είχε χαρακτηρίσει ούτε λίγο ούτε πολύ απατεώνες τους άνεργους συναδέλφους επιτέλους σηκώθηκε από το γραφείο του) και Κυρίτσης (αλήθεια τι κάνει στην ΕΣΗΕΑ και δεν απολαμβάνει τη σύνταξή του;).

2) Ευκαιρίας δοθείσης αναπτύσσεται εν είδει παραληρήματος μια γενικολογία περί ελευθερίας του Τύπου, επιχειρηματικών επιλογών, εργοδοτικών αυθαιρεσιών, ανάληψης ευθύνης και γενικώς μπλα μπλα μπλα δημοκρατία, μπλα μπλα μπλα με εκλέξατε.

3) Αφορμής δοθείσης επίσης εξαίρεται το έργο του Δ.Σ. στο στιλ "μη νομίζετε ότι καθόμαστε, για σας συνεδριάζουμε" με τα θέματα που απασχόλησαν μια ακόμη συνεδρίασή του με φανφάρες όπως "δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσει την κρίση ο κόσμος της εργασίας" κλπ κλπ.

4) Για μια ακόμη φορά προαναγγέλονται διαβήματα, συνελεύσεις, συναντήσεις κλπ κλπ.

Α... Ξέχασα το σημαντικότερο που το ακούω εδώ και ένα χρόνο. "Η Ενωση έχει αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις με ανοικτή ημερομηνία, ώστε να προσδιοριστούν χρονικά σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών και όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση".

Ξέρω διαγωνισμούς με ανοικτή ημερομηνία, ραντεβού με ανοικτή ημερομηνία, επιταγές με ανοικτή ημερομηνία, αλλά απεργία με ανοικτή ημερομηνία πρώτη φορά ακούω. Συμπερασματικά και μόνο για αυτό το εύρημα, για αυτή την πρωτότυπη μορφή πάλης... ψηφίζω Σόμπολο! ΗΜΑΡΤΟΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου